BAU SİBER GÜVENLİK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

BAU SİBER GÜVENLİK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

Hızla yaygınlaşan ve hayatımızın her alanına giren bilgisayar sistemleri, hayatımızı kolaylaştırdığı ve verimliliği artırdığı gibi olumsuz faaliyet alanlarını da genişletmektedir. Bilgisayar sistemlerine sızan kötü niyetli kişiler kurumlar ve şirketlerin büyük zarara uğramasına sebep olmaktadır.

Bu bağlamda, Siber güvenlik alanında yetişmiş insan gücü günümüzde hem kurumlar ve ticari şirketler hem de devletler için önemli bir gereksinim haline gelmiştir. Siber Güvenlik Yüksek Lisans Programı’nın amacı ise, kamu ve özel sektörün ihtiyaç duyduğu siber güvenlik uzmanlarını yetiştirmektedir.

PROGRAM DETAYLARI

Siber Güvenlik Yüksek Lisans Programı ile öğrencilere;

  • Ağ ve Bilgi Güvenliği,
  • Kriptoloji,
  • Zararlı Yazılım Analizi,
  • Sızma Testleri,
  • Web Uygulamaları Güvenliği,
  • Güvenli Yazılım Geliştirme,
  • Adli Bilişim,
  • Siber Güvenlik Hukuku ve Bilgi Sistemleri Güvenliği Yönetimi

gibi temel alanlarda yetkinlik kazandırılması hedeflenmektedir.

Programın sonunda, bilgi sistemleri güvenliği yönetimi, ağ güvenliği yönetimi, sızma testleri ve zafiyet analizi, zararlı yazılım analizi, bilgi sistemleri adli analizi, web uygulamaları güvenlik analizi, güvenli yazılım geliştirme, kriptolojik algoritma ve güvenlik protokolleri geliştirme, bilgi güvenliği ürünleri geliştirme özellikleri kazanılmaktadır.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Programa başvuracak öğrencilerin tercihen bilgisayar mühendisliği, elektronik mühendisliği, yazılım mühendisliği, matematik mühendisliği, matematik veya ilgili bir mühendislik disiplininden 4 yıllık bir lisans derecesine sahip olması gerekmektedir.

KARİYER OLANAKLARI

Gelişen ve yaygınlaşan bilgisayar teknolojileri, bununla birlikte kamu ve özel sektörün artan bilgi güvenliği gereksiniminin, siber güvenlik konusunda önümüzdeki yıllarda pek çok yeni iş imkanını ortaya çıkarması beklenmektedir. Bahçeşehir Üniversitesi Siber Güvenlik Yüksek Lisans Programı mezunları, kamu ve özel sektörde bilgi güvenliği mühendisi, güvenli yazılım uzmanı, bilgi güvenliği analisti, ağ güvenliği uzmanı,sızma testleri uzmanı, zafiyet analisti, zararlı yazılım analisti, bilgi güvenliği yöneticisi vb. Pozisyonlarda görev alabileceklerdir. Siber Güvenlik konusunda araştırmacı veya akademisyen olarak kariyer sahibi olmak isteyen tezli yüksek lisans mezunları, siber güvenlik, bilgisayar mühendisliği veya ilgili diğer alanlarda doktoralarına devam edebileceklerdir.

Detaylı bilgi için : https://bau.edu.tr/icerik/8856-fen-bilimleri-enstitusu-siber-guvenlik